Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

Nationale diabetes-COPD challenge Bemmel 2019


Na het succes van de Nationale Diabetes Challenge 2018 heeft huisartsenpraktijk de Teselaar ook dit jaar besloten om weer een wandel challenge te organiseren. Dit keer niet alleen voor COPD patiënten. De wekelijkse wandelbijeenkomst van ongeveer 3-5 km wordt georganiseerd voor mensen die daar behoefte aan hebben. Deelnemers wandelen 16-20 weken lang samen met zorgprofessionals uit de praktijk. Voor meer informatie kijk op: www.nationalediabeteschallenge.nl/teselaar Op zaterdag 28 september is er een grote wandelfinale in Den Haag. Vanuit de praktijk lopen zowel de COPD groep als de diabetesgroep mee, samen ongeveer 25 personen.
Lees verder »

Medicijnen mee op vakantie


Gebruikt u een medicijn dat onder de Opiumwet valt? Bijvoorbeeld sterke pijnstillers, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen of medicijnen tegen ADHD? Dan heeft u bij de douane een speciale verklaring nodig van de arts. Afhankelijk van het land is dit een ‘Schengenverklaring’ of een Engelstalige medische verklaring. Kijk op het CAK wat voor verklaring er nodig is.
Lees verder »

mijnGezondheid.net


U kunt al enige tijd in onze praktijk via MGN online herhaalmedicatie bestellen, afspraken maken in onze agenda's en middels een E-consult online vragen stellen. Een nieuwe en moderne toevoeging om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Klik op de link van mijngezondheid.net en ontdek wat de mogelijkheden zijn.
Lees verder »

Klachten door eikenprocessierups


De eikenprocessierups is in veel eikenbomen te zien. De brandharen van de eikenprocessierups kunnen klachten geven. Bijvoorbeeld jeuk of bultjes op de huid of klachten die lijken op verkoudheid. Probeer contact met de rups te vermijden. Zorg dat uw hals, armen en benen bedekt zijn. Raak de rupsen niet aan en ga niet op de grond zitten. Leg ook uw kind uit om contact met de rups te vermijden. Als u toch contact heeft gehad, was of spoel de huid goed met lauw water. Wrijf of krab niet. Lees meer informatie op Thuisarts.nl bij klachten door de eikenprocessierups.
Lees verder »